Hippo Aanhangwagenverzekering voor schade aan uw aanhanger

Uw autoverzekering verzekert meer dan alleen uw auto. Ook als u met uw aanhangwagen, paardentrailer, boottrailer of bagagewagen schade aan anderen toebrengt, kunt u gebruikmaken van deze dekking. Maar wat als u schade oploopt aan uw eigen aanhangwagen of trailer? Bijvoorbeeld door een aanrijding, brand, storm of diefstal? Dan heeft u een Hippo Aanhangwagenverzekering nodig!

Dekking van uw Hippo Aanhangwagenverzekering

Met de Hippo Aanhangwagenverzekering is uw aanhangwagen verzekerd tegen schade en verlies in alle landen die op uw groene kaart staan. Als uw schade binnen de dekking valt, vergoeden we als dit nodig is ook de kosten van:

  • het vervoer van uw aanhangwagen of trailer naar de garage of uw woning
  • de huur van een vervangende, gelijkwaardige aanhangwagen of trailer

Deze voorwaarden zijn van toepassing in het buitenland, wanneer de aanhangwagen niet binnen vier werkdagen gerepareerd kan worden. Voor schade aan uw aanhangwagen geldt een eigen risico van €75 per gebeurtenis. De hulpverlening voor het vervoer van uw aanhangwagen naar de garage of uw woning geldt ook in Nederland.

De Hippo Aanhangwagenverzekering bevat een goede nieuwwaarderegeling. Dit betekent dat als uw aanhangwagen of trailer binnen twee jaar na aankoop onherstelbare schade oploopt, u een bedrag krijgt uitgekeerd waar u een nieuwe aanhangwagen mee kunt kopen. Dit bedrag is maximaal 125% van het bedrag waarvoor u de aanhangwagen hebt verzekerd.

Deze zaken vallen niet onder de dekking

Met een aanhangwagenverzekering van Hippo Verzekeringen bent u niet verzekerd voor:

  • schade aan uw lading of de dieren die u in de aanhangwagen vervoert
  • de kosten voor het herstellen of vervangen van versleten onderdelen
  • krassen, schrammen of deuken die geen invloed hebben op de gebruiksveiligheid van de aanhangwagen
  • schade die is ontstaan tijdens verhuur van uw aanhangwagen

Wanneer u uw aanhangwagen ergens parkeert, raden wij u aan deze te beschermen tegen diefstal. Gebruik hiervoor een disselslot en/of een wielklem. Dit geldt ook op eigen terrein. Het slot of de wielklem moet zijn voorzien van een SCM-certificaat.

Kosten van uw aanhangwagenverzekering

De premie voor een Hippo Aanhangwagenverzekering bedraagt 1,5% van de nieuwwaarde en bedraagt minimaal €35. Voor verzekerde bedragen boven €15.000 ontvangt u een premie op aanvraag. De bijkomende kosten bestaan uit de poliskosten en 21% assurantiebelasting. 

Vragen en contact

Als u vragen heeft over de Hippo Aanhangwagenverzekeringen vragen wij u contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van passend en vrijblijvend advies. Wij helpen u graag met al uw verzekeringsvragen.

Ontvang een offerte op maat voor jouw verzekering.

Gesloten ivm Bevrijdingsdag

Op vrijdag 5 mei zijn wij gesloten in verband met Bevrijdingsdag. Bedankt voor uw begrip!

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak