Schade rijden aan een geleende paardenvrachtwagen en verzekering

In deze blog

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schade rijden aan een geleende paardenvrachtwagen en verzekering

De Paardentrailer van de familie Cheval is voor onderhoud naar de garage. Dochter Enter wil echter deelnemen aan een paardenevenement. De familie Cheval leent daarom bij de buren een paardenvrachtwagen. Paard Lightfeet en Paard Junper worden in de vrachtwagen geplaatst en de familie vertrekt. Aangekomen op de bestemming heeft de familie Cheval niet in de gaten dat er een aparte parkeerplaats is voor (paarden)vrachtwagens. De normale parkeerplaats is voorzien van een bovenbalk, deze ziet Gelding Cheval over het hoofd. Met tot gevolg een fikse schade aan de bovenzijde van de geleende paardenvrachtwagen.

Een alledaags voorbeeld uit de praktijk met de telkens terugkerende vraag; Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook alweer?

De schades en afhandeling:

In de bovenstaande situatie is er schade ontstaan aan twee zaken. De paardenvrachtauto en de balk.

Schade aan de paardenvrachtauto

Allereerst is er een flinke schade aan de paardenvrachtauto van de buren. Dit is natuurlijk erg vervelend. Indien de paardenvrachtauto Volledig Casco is verzekerd, dan zal de verzekering van de paardenvrachtauto de schade aan de paardenvrachtauto vergoeden. Mogelijk wordt hierbij een eigen risico ingehouden. De paardenvrachtautoverzekering staat op naam van de buren. Dit betekent dat deze schade invloed heeft op de schadevrije jaren van de buren, ondanks dat Gelding Cheval de bestuurder was tijdens de aanrijding. Door de aanrijding zullen de buren waarschijnlijk een hogere premie moeten betalen.

Indien de paardenvrachtauto niet Volledig Casco verzekerd is, dan zal de schade aan de paardenvrachtauto niet worden vergoed door de paardenvrachtautoverzekering.

De familie Cheval is ook niet voor deze schade verzekerd. Zij hebben wel een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren, echter is schade met motorrijtuigen op deze verzekering uitgesloten. Dit betekent dat er geen verzekering is voor deze schade. De familie Cheval zal de schade zelf aan hun buren moeten vergoeden.

Schade aan de balk boven de parkeerplaats

De paardenvrachtautoverzekering zal de schade aan de balk boven de parkeerplaats vergoeden als aansprakelijkheidsschade. Deze schade heeft gevolgen voor de schadevrije jaren van de buren van de familie Cheval, omdat de paardenvrachtauto en de bijbehorende verzekering op hun naam staat. Mogelijk moeten zij een hogere premie gaan betalen.

Conclusie Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook al weer?

Simpele gebeurtenissen met een paard zijn vaak complex in de afhandeling. Hippo Verzekeringen adviseert en ondersteunt u graag bij de afwegingen om risico’s te beperken door het afsluiten van verzekeringen.

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak