Het Paarden voorval

In deze blog

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

“Paardrijuitrusting gestolen en verzekering”

Mare Cheval heeft een heerlijke rit heiderit gemaakt op paard Gina. Ze heeft genoten en Paard Gina heeft zich flink ingespannen. Mare Cheval ontdoet Paard Gina van het zadel en besluit voordat ze Gina in de paardentrailer doet voor de terugreis eerst nog even met Paard Gina uit te lopen aan de lijn. Een half uurtje later komt ze terug bij de paardentrailer en ziet tot haar ontsteltenis dat deze open is gebroken en dat het rijzadel, de leidsels en alle overige paardentuigage is weggenomen. Een domper van jewelste na zo’n mooie paardenrijtoer.

Een alledaags voorbeeld uit de praktijk met de telkens terugkerende vraag; Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook alweer?

De schades en afhandeling:

Schade trailer

In het bovenstaande voorbeeld zijn een aantal schades ontstaan.

Allereerst is de trailer beschadigt. Deze heeft schade door het openbreken van de deur / zadelkast.

Indien de trailer verzekerd is, met een casco dekking, zoals de paardentrailerverzekering van Hippo Verzekeringen & Hypotheken, dan is deze schade verzekerd. Dit is te verhalen op deze verzekering.

Wanneer de trailer niet (all-risk) verzekerd is, dan zullen deze kosten voor rekening van de familie Cheval.

Diefstal Harnachementen
Naast de schade aan de trailer zijn ook het zadel en de harnachementen weg.

Indien deze verzekerd waren onder de Harnachementenverzekering van Hippo Verzekeringen & Hypotheken, dan zal dit vergoed worden. De voorwaarde is dat de spullen tijdens de diefstal in een afgesloten ruimte lagen. Een auto die op slot zit of een afgesloten trailer zijn hierbij voldoende. Indien deze zijn open gebroken om het zadel en andere harnachementen weg te nemen, dan valt dit onder de verzekering.

Indien de harnachementen niet apart verzekerd zijn, dan is het in sommige gevallen verzekerd onder de inboedel verzekering. Dit verschilt echter sterk per verzekeraar.

Bij de meeste inboedelverzekeringen valt dit niet onder de dekking. Soms zijn harnachementen (over het algemeen tot €6.000,-) in huis wel mee verzekerd onder de inboedel verzekering. Bij een aantal verzekeraars valt ook de schuur thuis nog onder deze dekking.

Op stal of zoals in het bovenstaande voorbeeld in de trailer of de auto, vallen vrijwel nooit onder de dekking van een inboedelverzekering. Bij sommige verzekeraars is het mogelijk optioneel een aanvullende dekking “kostbaarheden buiten huis” toe te voegen aan de inboedel verzekering. Het is echter wel belangrijk om te verifiëren of een zadel en andere harnachementen dan wel onder de dekking vallen.

Conclusie Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook al weer?

Simpele gebeurtenissen met een paard zijn vaak complex in de afhandeling. Hippo Verzekeringen adviseert en ondersteunt u graag bij de afwegingen om risico’s te beperken door het afsluiten van verzekeringen.

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak