Losgebroken paard en schade

In deze blog

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Losgebroken paard en schade

Enter Cheval maakt een mooie rit door het bos op paard Gina. Ze genieten volop. Bij een uitspanning besluit Enter om wat te gaan drinken. Ze bindt paard Gina aan het hek van de fietsenstalling. Terwijl Enter iets te drinken gaat halen besluit paard Gina dat het gras verderop wel erg aantrekkelijk is. Ze rukt zich los, met tot gevolg dat van een drietal fietsen de voorwielen dubbel worden gevouwen.

Een alledaags voorbeeld uit de praktijk met de telkens terugkerende vraag; Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook alweer?

De schades en afhandeling:


Door het losbreken van Gina zijn er een aantal fietsen van derden beschadigd. De schade is veroorzaakt door een eigen gedraging van paard Gina. De eigenaren van Gina (de familie Cheval) is in deze situatie aansprakelijk voor de schade die Gina veroorzaakt.

Het aansprakelijkheidsrisico van de familie Cheval is mogelijk verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. Belangrijk aandachtspunt is hierbij of het paard ook onder deze verzekering valt. Dit kan per verzekeraar en situatie verschillen.
Daarnaast is er ook een specifieke aansprakelijkheidsverzekering voor het paard af te sluiten. Bij deze verzekering is de aansprakelijkheid als gevolg van een eigen gedraging van het paard zeker verzekerd. De eigenaren van de fietsen welke door paard Gina zijn beschadigd zullen hun schade vergoed krijgen door de aansprakelijkheidsverzekering van de familie Cheval.

Conclusie Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook al weer?

Simpele gebeurtenissen met een paard zijn vaak complex in de afhandeling. Hippo Verzekeringen adviseert en ondersteunt u graag bij de afwegingen om risico’s te beperken door het afsluiten van verzekeringen.

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak