Paardentrailer en auto beschadigt door toedoen van een paard

In deze blog

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

“paardentrailer en auto beschadigt door toedoen van een paard”

Het loopt tegen etenstijd. Voordat de familie Cheval aan tafel gaat wil vader Gelding nog even paard Junper naar een andere wei brengen. Terwijl hij de paardentrailer aan de auto koppelt haalt dochter Enter paard Junper op. Paard Junper heeft weinig zin en maakt dit duidelijk door een flinke trap tegen zowel de auto als de paardentrailer te geven. Gevolg een flinke deuk in het portier van de auto en een gat in de zijkant van de paardentrailer en een gapende wond in het achterbeen van Paard Junper.  Het eten moet daarom toch maar wachten eerst laten we de dierenarts met spoed komen.

Een alledaags voorbeeld uit de praktijk met de telkens terugkerende vraag; Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook alweer?

De schades en afhandeling:

Paard Junper;

Paard Junper heeft een gapende wond in het been veroorzaakt door eigen gedrag. Indien voor Paard Junper geen Paardenverzekering is afgesloten worden de kosten van de dierenarts niet vergoed. Is voor Paard Junper wel een Paardenverzekering afgesloten dan is het afhankelijk van de polisvoorwaarden of de dierenarts onder de dekking valt. De schade aan Junper is niet verhaalbaar op de aansprakelijkheidsverzekering van de familie Cheval omdat het een eigen paard betreft.

De auto;

De auto is all risk verzekert. De schade aan de auto wordt daarom door de verzekering vergoed wel zal de schade leiden tot een aanpassing van de no claim korting van de autoverzekering. Indien de auto enkel voor WA verzekert was geweest dan had de autoverzekering de schade niet gedekt en waren de kosten voor eigen rekening geweest.

De paardentrailer;

De paardentrailer is niet apart verzekert. Achter het trekkend voertuig is de (paarden)aanhanger wel automatisch meeverzekert. Dit meeverzekeren is echter beperkt tot uitsluitend WA dekking. Ondanks dat de auto  Allrisk is verzekert wordt de schade aan de paardentrailer dus niet vergoed vanuit de autoverzekering. Indien voor de Paardentrailer een aparte allrisk aanhanger verzekering was afgesloten had de schade aan de paardentrailer op deze verzekering verhaald kunnen worden. De schade minus het eigen risico aan de paardentrailer was dan vergoed.

Conclusie Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook al weer?

Simpele gebeurtenissen met een paard zijn vaak complex in de afhandeling. Hippo Verzekeringen adviseert en ondersteunt u graag bij de afwegingen om risico’s te beperken door het afsluiten van verzekeringen.

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak