Paard schrikt en maakt schade

In deze blog

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

De familie Gelding gaat gezellig een ritje maken op de paarden Lightfeet en Junper. Na een uurtje bos rijden ze op de openbare weg het dorp in, om een kleine versnapering te nuttigen. Bij de rotonde haalt een fietser ze onverwacht in aan de rechterkant. Lightfeet schrikt en maakt een bokkesprong naar links, tegen de auto die daar staat te wachten totdat de rotonde vrij is. De fietser doet alsof hij niets gezien heeft en vervolgt zijn weg. De auto heeft een flinke deuk in het achterspatbord. Lightfeet mankeert gelukkig niets. Een alledaags voorbeeld uit de praktijk met de telkens terugkerende vraag: paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook alweer?

De schade:
In de bovenstaande situatie is er schade ontstaan aan de auto van een derde. Dit betekent dat er een aansprakelijkheidsclaim ingediend kan worden richting de familie Gelding (de eigenaren van het paard). Lightfeet is gelukkig niet gewond geraakt. De schade aan de auto is dan ook de enige schade in deze situatie. Voor de familie Gelding betekent dit dat zij de schade aan de auto zullen moeten vergoeden. Hiervoor kunnen zij zich verzekeren door middel van een aansprakelijkheidsverzekering.

De afhandeling:
Bij sommige verzekeraars valt een dergelijke schade onder de gebruikelijke particuliere aansprakelijkheidsverzekering voor het gezin. Een paard valt dan vaak onder de categorie huisdieren. Dit is echter niet altijd het geval. Daarom is het verstandig dit goed te controleren bij de verzekeraar. Indien de schade niet onder de gebruikelijke aansprakelijkheidsverzekering valt, is het mogelijk om een aparte aansprakelijkheidsverzekering voor het paard af te sluiten bij Hippo Verzekeringen & Hypotheken. Deze verzekering geeft een aansprakelijkheidsdekking wanneer de gebruikelijke verzekeraar de schade door het paard niet vergoedt, bijvoorbeeld ook tijdens buitenritten en wedstrijden. De eigenaar van de auto kan de schade melden bij zijn autoverzekeraar. Op het schadeformulier kan de veroorzaker van de schade aangegeven worden. De autoverzekeraar zal de schade met de eigenaar van de auto afhandelen en vervolgens de eigenaar van het paard aansprakelijk stellen. Indien de eigenaar van het paard hiervoor verzekerd is, dan zullen de verzekeraars dit onderling verder afhandelen nadat de schadeformulieren zijn ontvangen. Op de aansprakelijkheidsverzekering voor uw paard van Hippo Verzekeringen & Hypotheken is geen eigen risico van toepassing. Dit betekent dat dit voorval de familie Gelding niets kost.

Conclusie:
Paard, vervoer en verkeer, hoe zat het ook alweer? Simpele gebeurtenissen met een paard zijn vaak complex in de afhandeling. Hippo Verzekeringen adviseert en ondersteunt u graag bij de afwegingen om risico’s te beperken door het afsluiten van verzekeringen.

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

Gesloten ivm Hemelvaart

Op donderdag 9 en vrijdag 10 mei zijn wij gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Bedankt voor uw medewerking

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak