Ik ga mijn eerste huis kopen. Welke hypotheek past bij mij?

In deze blog

Deel deze blog:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Ben je een twintiger of dertiger en koop je binnenkort je eerste huis? Dan heb je vast veel vragen over je hypotheek. In deze blog bespreken we veelvoorkomende vragen die gesteld worden bij het afsluiten van een eerste hypotheek. Met onze hulp kom je erachter waar je op moet letten bij het afsluiten van jouw hypotheek.

Nadenken over de toekomst: gezinsuitbreiding

Als je als twintiger of dertiger je eerste huis koopt, word je overspoeld met informatie over hypotheekvoorwaarden en leenvormen. Maar behalve dat je je moet verdiepen in de financiële zaken is het ook goed om alvast na te denken over de toekomst. Heb je bijvoorbeeld plannen voor gezinsuitbreiding? Dan raden we je aan hier nu al rekening mee te houden. Ongeveer 16 tot 20 jaar na de geboorte bereiken de uitgaven voor je kinderen een hoogtepunt: ze gaan studeren. Je kunt deze kosten bijvoorbeeld opvangen door nu te kiezen voor hogere maandlasten en tijdens deze lasten tijdens de studiejaren te verlagen. Natuurlijk kun je deze beslissingen ook nemen wanneer het moment daar is, maar een tussentijdse wijziging van je hypotheek kan veel bijkomende kosten met zich meebrengen. Dat is zonde als je bij het afsluiten van de hypotheek al weet dat er een gezinsuitbreiding aan komt.

Een vast of tijdelijk contract

Het doel van Hippo Verzekeringen is ervoor te zorgen dat je een hypotheek afsluit die nu, maar ook over 20 jaar nog goed past. Daarom houden we naast de uitbreiding van je gezin ook rekening met je carrière. Waarschijnlijk bevind je je nog in het begin van je loopbaan. Hoeveel zekerheid heb je als het gaat om je contract? Wat zijn je doorgroeimogelijkheden?
Waar je voorheen een vast contract nodig had om een hypotheek te krijgen, kom je tegenwoordig ook met een tijdelijk contract in aanmerking voor een hypotheek. Een vast contract maakt het echter wel makkelijker, omdat geldverstrekkers bij een tijdelijk contract vragen om een werkgevers- en/of intentieverklaring. Bovendien wordt er in het geval van een tijdelijk contract gekeken naar de branche waarin je werkzaam bent. Is er veel vraag naar personeel in jouw branche – en is de kans dus groot dat je je beroep uit kunt blijven oefenen – of gaan er veel ontslagen vallen?

Los je studieschuld zo ver mogelijk af

En dan is er nog de studieschuld. Een studieschuld is een lening en iedere lening is van invloed op het bedrag dat je kunt lenen. Daarom adviseren we je een eventuele studieschuld zo ver mogelijk af te lossen voordat je een hypotheek afsluit. Voor een hypotheek heb je namelijk altijd spaargeld nodig. Hoe minder leningen, hoe beter.

Vind bij Hippo Verzekeringen een hypotheek die bij jou past

Ga je binnenkort je eerste huis kopen en wil je weten welke hypotheek bij jou past? Neem dan contact met ons op. We nodigen je graag uit voor een persoonlijk gesprek op ons kantoor. Samen bespreken we jouw wensen voor een hypotheek en kiezen we een hypotheekvorm waar je jaren later nog plezier van hebt.

Gesloten ivm Bevrijdingsdag

Op vrijdag 5 mei zijn wij gesloten in verband met Bevrijdingsdag. Bedankt voor uw begrip!

5 MEI ZIJN WIJ GESLOTEN

Vrijdag 6 mei staan wij weer voor u klaar

Wij zijn tijdelijk telefonisch niet te bereiken i.v.m. een internetstoring.

Excuses voor het ongemak